Ondernemen en ouderschap

  • Geplaatst op
  • Door Britte Hermans
  • 0
Ondernemen en ouderschap

Ondernemerschap en ouderschap

 

Ik zag het nog niet helemaal voor me: Een eigen film academy runnen en tegelijkertijd een kind op de wereld zetten. Toch is dat wel de bijzondere fase waar ik nu middenin zit.

 

Afgelopen juli ben ik middenin de hittegolf bevallen van dochter Janna. Dat was eigenlijk direct een kickstart wat betreft het loslaten van de controle over mijn agenda. Janna kwam namelijk een maand te vroeg en daarmee moest ik mijn planning helemaal omgooien. Hoewel alles verder prima is verlopen na die verrassende start, betekende haar vroege komst dus dat ik mijn to-do-lijstjes niet 'rustig' kon afwerken in de laatste verlofmaand, want die tijd was er niet meer. Gelukkig hadden we de meeste praktische zaken al geregeld, dus  de babykamer was klaar en dergelijke. Dat gold echer niet voor het afronden van mijn werk. De eerste dagen in het ziekenhuis was ik nog helemaal niet mee bezig met mijn bedrijf - als dat al had gekund - maar al snel besefte ik me dat ik onrustig werd van de dingen die ik nog 'had willen doen'. Ik run namelijk een leertraject voor documentaire filmmakers en ik was in die periode net lekker bezig met de marketing. Dat kwam vrij plotseling allemaal stil te liggen, terwijl het veel moeite had gekost om die zaken in gang te zetten.

 

Vanwege die onrust besloot ik dus toch te proberen een aantal zaken af te ronden, en zo zat ik na een week in het kraambed met mijn laptop op schoot. Nu weet ik dat veel mensen zich daar geen voorstelling van kunnen maken, maar mij kostte het meer energie en frustratie om helemaal niéts te doen, dan om de zaken op een laag pitje door te zetten. Het is ten slotte ook in mijn voordeel als meer mensen leren over de filmschool! Na die mailtjes en een uurtje film kijken (ook dat hoort bij mijn werk gelukkig!) kon ik met een gerust hart weer verder in de mama-bubbel duiken.

 

Inmiddels is Janna 7 weken oud en geniet ik nog steeds volop van mijn verlof. We wandelen, knuffelen, krijgen veel visite en hebben dagelijks een nieuwe 'eerste keer' van het een of ander. En als zij slaapt en alles op een dag verder goed verloopt, pleeg ik tussendoor een telefoontje, beantwoord ik mijn mail of doe ik research voor mijn werk. Dit alles onder het motto 'niets moet, alles mag', want dan voelt het elke keer weer als winst als iets wél gelukt is. Ik vind mijn werk gewoon erg leuk en ik verwacht dat het qua planning allemaal weer veranderd als Janna ouder wordt en meer wakker is. Maar voorlopig is dit voor mij de beste manier om het ondernemerschap en ouderschap te combineren!

 


Britte Hermans

https://www.creatiefmetfilm.nl/kickstarter

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »